0

С ърбинът Новак Джокович спечели титлата на тенис турнира в Синсинати от сериите "Мастърс" с награден фонд $6,6 млн. Ноле се наложи над световния №1 Карлос Алкарас от Испания след 5:7, 7:6 (7) и 7:6 (4) и така си върна поне малко за загубата на "Уимбълдън". Двубоят бе изключително зрелище, което бе изпълнено с редица обрати и продължи 3:50 часа.

За Джокович това бе трета титла от състезанието и общо 95-ата титла за сърбина в кариерата му, и 39-а от сериите Мастърс 1000.

Мачът започна равностойно, но Джокович успя пръв да стигне до пробив в шестия гейм и да поведе с 4:2. Още веднага обаче Алкарас успя да върне пробива, което му даде импулс и той стигна до втори брейк за 6:5, а накрая на свой сервис затвори сета за 7:5.

Веднага след края на първия сет Джокович се прибра в съблекалнята, след като имаше съмнения, че е пред топлинен удар. След завръщането си на корта Ноле започна колебливо и допусна ранен пробив, след като направи три двойни грешки за 1:2. Последва ново прекъсване, за да бъде оказана медицинска помощ на Джокович и той продължи участието си в мача.

36-годишният тенисист показа своята класа и върна пробива до 4:4. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Джокович отрази мачбол при 5:6, но след това стигна до 9:9 в своя полза и изравни сетовете. 

В решителната трета част Ноле доминираше. Сърбинът поведе с пробив с 4:3. След това той взе и своето подаване на нула и имаше аванс от 5:3, за да се стигне до още един драматичен сервис-гейм на Алкарас, който спаси два мачбола, но испанецът се справи.

Последва нов спектакъл за феновете, след като Джокович подаваше, а геймът продължи над 12 минути и Алкарас успя да изравни за 5:5

В следващият гейм Карлос успя да спаси три възможности за пробив на Ноле, за да поведе с 6:5.

Сърбинът бе категоричен при подаването си и изравни за 6:6. Джокович доминираше в тайбрека и стигна до 7:4, с което грабна титлата.