0

Н орвежецът Тимон Хауген изтегли най-желания номер 1, който ще му позволи да потегли пръв в неделния слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Банско.

На церемония в центъра на града първите 15 в класирането в дисциплината изтеглиха номера, с който ще карат утре. Скиорите излизаха един по един на сцената и трябваше да избират по едно момиче от местния танцов ансамбъл. Всяка от девойките носеше чанта, в която бе скрит по един потник с номерата от 1 до 15.

Втори след Хауген ще потегли олимпийският шампион Клеман Ноел, който каза, че целият му фокус е насочен към утрешния ден и днешното участие в гигантския слалом, където се пусна с последния номер, е било само, за да усети пистата.

Трети от стартовата къща ще тръгне швейцарецът Лоик Меяр, а с номер 4 е Хенрик Кристоферсен.

"Два пъти съм карал слалом в България и два пъти съм завършвал на първо място. Надявам се, че утре ще направя победите си в слалом три", заяви норвежецът пред събралите се граждани и гости на Банско.

Бронзовият медалист от днешния гигантски слалом Мануел Фелер си изтегли пети номер, с номер 6 ще стартира швейцарецът Даниел Юл, който преди седмица записа името си със "златни" букви в историята на алпийските ски, ставайки първият скиор, спечелил състезание от Световната купа, след като е бил 30-и след първия манш.

Групата на фаворитите се допълни от германеца Линус Щрасер, който тръгва с номер 7.

Номер 8 и номер 9 пък ще бъдат норвежците Александър Стийн Олсен, който днес завърши втори в гигантския слалом, и Атле Лий МакГрат, който падна на пистата "Бъндерица", но изглеждаше в добро състояние.

Звездата на българските ски Алберт Попов ще бъде с номер 17, а другият българин на старта - Калин Златков, ще се пусне по пистата с номер 68, пише БТА.