Т алантливата Денислава Глушкова продължи и днес с успешното си представяне на Откритото първенство по тенис на Австралия при девойките. Състезателката на СК "ДЕМА" срази на 1/16 финалите с 6:3, 6:2 Амели Шмейкалова (Чехия). През целия двубоя Глушкова поддържаше натиск над подаванията на чехкинята, което й помогна да направи два пробива в първия и три във втория сет. 

"Чувствам като награда за моя труд това, че успях да се класирам в този престижен турнир - Австралия оупън. За успеха ми от първи и втори кръг тук ми помогнаха моето постоянство, борбеност и здравата ми психика. Благодаря много на организаторите на турнира. Тук условията са невероятни и помагат на нас - състезателите да се реализираме пълноценно. Благодаря на Българската федерация по тенис, на СК ,,ДЕМА", на моя екип, на моето семейство и всички които ме подкрепят. Силно вярвам, че няма да ги разочаровам и в бъдещата си състезателна дейност", коментира за "Мач Телеграф" от Мелбърн талантливата Глушкова.

За място на четвъртфиналите българката ще срещне световната №1 в тази възраст - Петра Марчинко. Хърватката срази за 60 минути с 6:2, 6:2 Кайла Крос. Досега Глушкова и Марчинко са играли само веднъж помежду си. Това стана на турнира в Тунис през февруари 2020. Тогава Марчинко спечели с 6:1, 6:1. По същото време Динко Динев отпадна във II кръг при двойките на Откритото първенство на Австралия по тенис при юношите. Българинът и партньорът му Игнасио Бусе от Перу загубиха с 1:6, 1:6 от Танапат Нирундорн (Тайланд) и Джейдън Уийкис (Канада) за 37 минути на корт номер 13. Динев и Бусе изостанаха с 0:5 в първия сет, преди да намалят за 1:5 и впоследствие да загубят частта. Във втория сет двамата губеха с 0:2, намалиха за 1:2, но до края не спечелиха друг гейм. На сингъл при юношите Динко Динев претърпя поражение в първия кръг от американеца Озан Колак.