0

Б ългарският боксьор Рами Киуан ще участва на Олимпийските игри в Париж! Той извоюва мястото си на ринга на най-големия спортен форум, след като спечели четвъртфиналния си мач в категория до 71 килограма от квалификациите в Бусто Арсицио (Италия).

Рами показа пълния си потенциал в битката с бронзовия медалист от световното първенство в Ташкент – Вандерсон де Оливейра (Бразилия). Двубоят бе много тежък, като българинът успя да наложи стила си с много движение и игра от дистанция. 

Бразилецът търсеше повече единични и тежки попадения, но защитата на Киуан бе почти непробиваема и го изведе до успех с 4:1.

Победата означава дебют на 23-годишния Рами Киуан на олимпийски игри това лято в Париж. Той е четвъртият ни боксьор, който си гарантира място във френската столица до момента. Преди него това направиха Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

За съжаление съдийско решение спря Златислава Чуканова от заслужена квота. Националката ни изигра страхотен мач срещу Айра Вийегас, но това не бе достатъчно, за да вземе победа в категория до 50 килограма. Въпреки че бе по-добрата от двете, родната представителка напусна ринга с поражение с 0:5 (28-29, 28-28, 28-28, 28-29, 28-28) гласа. Трима от съдиите дадоха равенство, но с предпочитание в посока азиатката.

Злати заслужава аплодисменти за представянето си в Бусто Арсицио. Тя изигра много силни мачове и бе достойна за квота за Париж. Пред нея ще се открие още един шанс, през месец май в Тайланд, когато е втората квалификация за Игрите във френската столица.