0

Н ова Броудкастинг Груп ще даде възможност на българските зрители да проследят най-значимите баскетболни първенства и турнири на Международната баскетболна асоциация (ФИБА).

Спортните канали на компанията ще бъдат новият дом на европейския и световен баскетбол до 2029 година, където почитателите на този спорт ще получат ексклузивен достъп до световните и континентални първенства и турнири, организирани под егидата на ФИБА.

Стартът ще бъде поставен с мачове от квалификационните турнири за баскетболния Мондиал във Филипините, Япония и Индонезия през 2023 година. Те започват тази седмица, а националният отбор на България е в група F, заедно с Литва, Босна и Херцеговина и Чехия.

Всички мачове на България ще бъдат излъчени директно по NOVA SPORT, съпътствани с коментарни студиа, специални репортажи и интервюта от мястото на събитието. Българският национален отбор открива кампанията си с гостуване на Литва в петък (26 ноември) от 19:30 часа, а в понеделник (29 ноември) от 19:00 часа Ботевград ще бъде домакин на двубоя със силния тим на Босна и Херцеговина.

Мачове ще има и в каналите на DIEMA XTRA. Програмата започва днес (25 ноември) със срещата на действащия европейски шампион Словения срещу Хърватия.

В телевизионния ефир предстоят още зрелищни сблъсъци като тези между Сърбия и Латвия, Русия и Италия, Германия и Полша.

Квалификационният цикъл за Световното първенство ще продължи до февруари 2023 година. След това - през август и септември - баскетболните фенове в България ще могат да се насладят и на финалния турнир, знаейки, че предстоят още вълнуващи надпревари и през следващите години. Тогава ще настъпи време и за Евробаскет 2025 и мачовете, които ще определят финалистите на първенството.