0

Н овак Джокович може да пропусне и втория турнир от Големия шлем за годината – "Ролан Гарос", ако не се ваксинира срещу коронавирус. Причината е промяна на правилата във Франция, която влиза в сила от 15 февруари. Според новите мерки, Франция ще пуска неваксинирани, само ако са прекарали COVID в последните 4 месеца, а не 6, както е в момента.

Джокович твърди, че е изкарал вируса през декември, което значи, че според новите правила ще може да влезе във Франция до 16 април. "Ролан Гарос" обаче започва на 22 май. Френски медии уточняват, че мерките все пак може да бъдат променени до пролетта.

Джокович пропусна Australian Open заради отказа си да се ваксинира. Първоначално той получи виза, но след това властите му я отнеха, тъй като не приеха медицинското му изключение за ваксинация. След сага, продължила 11 дни, и две съдебни дела, Джокович беше депортиран.

Междувременно, "Би Би Си" съобщи за нови съмнения относно позитивния тест на сърбина. Разследване на общо 56 положителни теста от Сърбия доказва, че номерът на този на Джокович не съответства на датата, в която се твърди, че е взет. Сърбинът съобщи, че се е заразил на 16 декември, но според номера, регистриран в системата, тестът може да е взет между 25 и 28 декември.