0

Л идерът в световната ранглиста по тенис за мъже Новак Джокович каза, че късните начални часове на двата основни корта в Лондон на практика превръщат "Уимбълдън" в турнир на закрито за играчите, които участват във финалните мачове за деня.

Седемкратният шампион и защитаващ титлата си Джокович победи участващия с "уайлд кард" Тим ван Райтховен в четири сета под светлините на Централния корт в неделя в мач, който приключи до около 22:40 часа местно време (0:40 българско).

"Не виждам причина защо да няма по-ранен старт на двубоя", каза Джокович, имайки предвид начални часове от 13:00 и 13:30 часа съответно на корт номер 1 и централен корт. Играта на останалите кортове започва в 11:00 часа местно време.

"Ако си по програма последен мач на Централния корт, ще го завършиш под покрив, което променя условията, на стила на игра, на начина, по който се движиш на корта. По-хлъзгаво е. Изкуствената светлина. Това наистина е като турнир на закрито в повечето случаи, когато си последен на Централния корт или на номер 1", коментира сърбинът.

Сали Болтън, главен изпълнителен директор на организационния комитет, защити програмата на "Уимбълдън" и каза, че в момента няма планове за изместване на началните часове. 

"Реалността при провеждането на тенис турнир е, че след като започнете деня, нямате представа кога ще завърши той. Доста е непредвидимо", каза тя.