0

П резидентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков и Орлин Станойчев - член на УС на БФТ и първият българин, достигал до топ 100 на световната ранглиста за мъже, бяха на работно посещение в сръбската столица Белград.

По време на посещението Цветков и Станойчев се срещнаха със сръбската тенис легенда и олимпийски шампион Новак Джокович.

Стефан Цветков пожела успех на Сърбия в двубоя от Купа „Дейвис" срещу Гърция и приятни преживявания в София по време на благотворителния мач срещу Григор Димитров.

От своя страна Джокович поздрави БФТ за много успешната работа и пожела успех на България в мача срещу Салвадор за Купа „Дейвис".

Стефан Цветков и Орлин Станойчев се срещнаха и с двукратния турнирен директор на Sofia Open Горан Джокович и го поздравиха за 60-годишния му юбилей.

Българите имаха среща също с Виктор Троицки – капитан на Сърбия за Купа „Дейвис" и Душан Орландич – изпълнителен директор на сръбската тенис федерация.

Капитанът на тима на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов изрази увереност във възможностите на отбора преди предстоящия двубой срещу Салвадор от Световна група II. Той даде пресконференция заедно с помощник-треньора Тихомир Грозданов и състезателите от тима преди срещите на кортовете на тенис клуб "Локомотив" в Пловдив.

„Провеждаме лагер тук от понеделник. Момчетата са добре. Готвим се, разиграваме различни комбинации. Чакаме да се присъедини Александър Донски, който участва на турнира на клей от сериите ATP Challenger 50 в Добрич.

Благодаря на домакините и на Българската федерация по тенис, че ни осигуряват всичко необходимо, за да се подготвим по най-добрия начин", коментира Димов.

„Напълно убедени сме, че можем да спечелим срещата със Салвадор. Има стратегия, която се предприема за такова подмладяване. Всеки един от играчите ни бележи прогрес и съм напълно убеден, че са готови да спечелят срещата", допълни Валентин Димов.

Жребият за мача между България и Салвадор ще се изтегли в сградата на Община Пловдив от 12.00 часа на 13 септември (петък).

При победа България ще играе през февруари следващата година за изкачване в Световна група I. При загуба, пак през февруари 2025-а, ще трябва да премине през бараж за оставане в Световна група II.