0

С илно загриженият за несправедливото, според него, отстраняване на тенисистите от Русия и Беларус от турнира в Уимбълдън Новак Джокович би трябвало да се загрижи за собственото си участие в последния турнир от Големия шлем за годината – US Open.

Той започва на 29 август в Ню Йорк, а малко повече от 2 месеца преди началото му сърбинът няма право да играе там по простата причина, че и до днес не е ваксиниран срещу коронавирусна инфекция, отбелязва френският в. "Екип".

И ако условията за допускане на чуждестранни граждани на територията на Съединените щати не се променят в рамките на оставащите до турнира няколко седмици, Новак Джокович може би няма да бъде допуснат до страната, ако не е ваксиниран. И, следователно, да пропусне и US Open (29 август – 11 септември), както пропусна и Australian Open през зимата.

И докато Съединените щати наскоро премахнаха изискването ваксинираните пътници да представят отрицателен тест преди качване на борда към страната, задължението за пълен сертификат за ваксинация все още се запазва.

А според информация на британския вестник The Telegraph американските публични власти нямат намерение да облекчават условията за достъп до САЩ.