0

Сръбската звезда на тениса Новак Джокович получи днес трофея за №1 през 2021 година. Това стана веднага след първия му мач от финалния турнир на ATP в Торино. Ноле завършва годината като номер 1 за рекорден седми път, подобрявайки постижението на легендата Пийт Сампрас (САЩ).

"Бях 4-годишен, когато видях Сампрас да печели за първи път трофея за номер 1 през годината. Това е първият ми спомен от тениса и веднага се влюбих в тази игра. Сега вече седем пъти аз печеля отличието и съм много горд. Никога не съм се чувствал в конкуренция с Пийт, той винаги ме е подкрепял", заяви на италиански Джокович. Ноле би на старта норвежеца Каспер Рууд със 7:6, 6:2. Сърбинът завърши с 10 аса, 74 % вкаран първи сервис и 90% спечелени точки при разиграването му.

"Срещу Каспер успях да се възстановя от подхлъзването в началото. Условията тук са доста тежки. Ако загубиш сервиса си, после е трудно да наваксаш. Доволен съм от представянето си", каза още Джокович. 

Тази вечер от 22,00 часа (б.в.) е вторият мач от групата. В него ще играят Стефанос Циципас - Андрей Рубльов. Междувременно звездата на Италия Матео Беретини обяви, че се надява да се възстанови от контузията получена днес в мача му със Саша Зверев в неделя. Вторият мач на Беретини в "Червената група" на турнира е срещу Хуберт Хуркач (Пол).