0

Н овият президент на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев бе гост днес в в предаването "Арена спорт" по БНТ. Това бе и първото му телевизионно интервю от както пое поста от Добромир Карамаринов.
"С футбола сме заедно по стадионите. Както имаме стадиони за футбол, така се надявам да имаме и стадиони за лека атлетика, заяви Колев в началото.

Според него в момента сме свидетели на смяна на поколенията в леката атлетика. 

„Имаме прекрасни атлети, които за жалост са към края на кариерата си, но имаме и много млади таланти. Целта е да предложим подходящите условия, на които да се развиват тези таланти. 

Една от първите инициативи с които съм се ангажирал е за възстановяване на спортните бази. 

В момента работим по програмата на Министерството на младежта и спорта (б.а. съфинансиране – 50% от страна на бенефициента и 50% от страна на ММС). 

Искам и лично да благодаря на кметовете на Добрич, Пловдив и Стара Загора с които имах лични срещи и те подкрепиха леката атлетика. Те кандидатстват по програмата на министерството на спорта. Благодаря на министъра на спорта за неговата отзивчивост и добронамереност. Той ме прие след първите ми крачки на този пост. Живот и здраве да бъдат одобрени проектите на тези общини. Така че се надяваме за нови положителни новини, категоричен бе президентът на БФЛА. 

Колев говори и по темата стадион "Академик" да стане център на леката атлетика у нас.

"Това е мечта не само на бившия президент на федерацията Добромир Карамаринов, но и на цялата атлетическа общност. Някак си е неразбираемо в градове като София, Пловдив и Варна да няма читави съоръжения за лека атлетика. Стадион „Академик“ е естественото място за лека атлетика в София. Работи се по този въпрос. Към момента няма новини, но се надяваме на положителни такива. Стискайте палци", завърши Иван Колев.