0

М инистърът на спорта Радостин Василев, предложен от квотата на ИТН, проведе среща с представители на трите търговски дружества, стопанисващи спортни обекти, чиито принципал е министерството - "Национална спортна база" ЕАД, "Сердика спортни имоти" ЕАД, "Академика 2011" ЕАД.

По време на срещата бе взето решение за временно спиране на търга с тайно наддаване на обекти, собственост на "Сердика спортни имоти" ЕАД до запознаването на министър Василев с пълната документация по процедурата, съобщиха от пресслужбата на министерството, от която увериха, че „предстоят още разговори и срещи по темата между спортния министър и заинтересованите страни“.

Този търг бе обявен по време на предишния спортен министър Андрей Кузманов от второто служебно правителство на Стефан Янев. Откриването му предизвика бурно негодувание на 13 спортни клуба на ЦСКА, както и остра реакция срещу самия министър. Подписка на клубовете бе изпратена до Административен съд-София, до спортния министър, до Парламентарната комисия за спорт и до Председателя на "Сердика спортни имоти" ЕАД.

Сегашният шеф на спортното министерство е свързан професионално с ЦСКА, където работи 5 г. като юрисконсулт между 2008 и 2013 г. Затова при поемането на властта от предшественика си той изрично увери, че „в качеството си на министър съм готов да помагам на всички – не на Гриша Ганчев или на Наско Сираков, а на целия български спорт“.

Относно споровете за базите между Андрей Кузманов и футболния клуб, който играе на „Българска армия“, Василев изтъкна, че иска първо да се запознае с казуса. „ И едно е сигурно – на първо място да се спазнат законите на България и никой не може да бъде привилегирован“, увери той.