0

Л удогорец вече обяви първия си нов играч и той е вратар. Става дума за 30-годишния Хендрик Бонман, който идва като свободен агент от австрийския Волфсбергер. Привличането на опитния страж определено не е изненада, тъй като „орлите“ се нуждаеха спешно от дубльор на Серджио Пад, тъй като Симон Слуга се оказа ненадежден и се очаква скоро да напусне.

Бонман има доста любопитна кариера, която е преминала през велик клуб като Борусия Дортмунд, но вратарят така и не записва официален мач за актуалния финалист в Шампионската лига. Но нека започнем хронологично. Бонман започва да играе футбол на седемгодишна възраст във Фортуна Бредени – квартален отбора в родния му град Есен. През 2004 г. той се премества в академията на Шалке 04, където след няколко години е класифициран като „неподходящ да бъде вратар“ поради височината си от 1,70 метра по това време (в момента той е истински гигант и е висок 1,94 метра). След това се премества в Рот-Вайс Есен. С тях новият вратар на Лудогорец изиграва 14 мача в Бундеслигата за младежи и остана без допуснат гол повече от девет часа през първата половина на сезона. След 2 години Бонман се мести в Борусия Дортмунд, като подписва с отбора до 23 години. Но след контузията на третия вратар на „жълто-черните“ Златан Аломерович, той завършва подготовката с професионалистите и също така изиграва няколко контролни мача. Тогава треньор на Борусия Дортмунд е великият Юрген Клоп, а в тима има футболисти като Матс Хумелс, Нури Шахин, Марко Ройс, Илкай Гюндоган, Пиер-Емерик Обамеянг и Роберт Левандовски. След трансфера на Аломерович в Кайзерслаутерн Бонман става трети вратар на първия отбор на „жълто-черните“, а след контузия на Роман Бюрки той дори се превръща в първа резерва на местната легенда Роман Вайнденфелер. В този период вече треньор на отбора е Томас Тухел, а сред звездите виждаме Марио Гьотце и Усман Дембеле.

През август 2017 г. Бонман се премества в Мюнхен 1860 в Баварската регионална, а после преминава и през друг клуб - Вюрцбургер Кикерс, където остава до лятото на 2022 г. След като отборът му изпада от Втора в Трета Бундеслига, новият страж на Лудогорец напуска Вюрцбург след изтичането на договора му и се премества в клуба от австрийската Бундеслига Волфсбергер. През двете си години във въпросния тим той записа общо 55 мача в Бундеслигата, както и 4 в Лигата на конференциите през сезон 2023/24.