0

И ван Иванов остава старши треньор на националните отбори по вдигане на тежести и ще продължи да води подготовката за европейското първенство през февруари в София. Той ще е треньор, докато съдът не се произнесе за това дали има вина или не по разразилия се корупционен скандал, пише днес в. "Мач Телеграф".

Това стана ясно на Общото отчетно събрание на федерацията по щанги. Олимпийският шампион от Барселона 1992 бе пуснат от Софийския градски съд срещу парична гаранция от 5000 лв., докато синът му - Иван Иванов-младши, остава в ареста. Двамата бяха задържани миналия петък. Иванов-син е служител на спортното министерство (ММС) и е обвинен за искане и вземане на подкуп от малко над 62 000 лв от президента на федерацията Ариф Маджид.  

Преди, по време и след Общото събрание Иванов и Маджид не размениха нито дума, дори не се и поздравиха. Но по време на дебатите в залата стана ясно, че треньорът запазва поста си. На искане от делегатите ситуацията да бъде разяснена, Ариф Маджид отказа да даде подробности, позовавайки се на това, че няма право да изнася никакви сведения по случая, докато той не бъде приключен.

"Аз не съм нито обвиняващ орган, нито разследващ. Има си прокуратура, КПКОНПИ, ДАНС, съд - те ще се произнесат по случая", заяви Маджид.

Запитан ще има ли промени в треньорския състав на националния отбор президентът на БФВТ каза: "Няма промени, не са гласувани такива, така че Иван Иванов остава начело на отбора и ще се готвим за европейското първенство, на което сме домакини в София през февруари".

Гласуваха бюджет от 1 630 000 лв. за догодина

Общото събрание на федерацията по щанги гласува и проектобюджета за 2024 г., който е в размер на 1 630 000 лв. Самият Иван Иванов пък отказа да говори по темата с разследването, позовавайки се на това, че няма право да изнася данни без разрешение от прокуратурата. "Както видяхте, оставам начело на отбора. В момента сме в края на лагера, от утре (днес – бел.ред.) пускам всички в почивка за празниците, а от 3 януари се събираме за подготовка на Белмекен", добави той.