0

Н ай-добрият български тенисист Григор Димитров запази мястото си в Консултативния съвет на играчите, обявиха от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР). Така той ще продължава да защитава правата на колегите си най-малко в следващите 12 месеца. 

Димитров е един от тримата играчи, които влизат в Съвета от квотата на първите 50 в световната ранглиста. Другите двама са германецът Александър Зверев и американецът Макензи Макдоналд, които за пръв път биват избрани.

Испанецът Педро Мартинес и сърбинът Душан Лайович влизат от квотата на играчите между 50-о и 100-тно място в ранглистата, като Мартинес запазва поста си, а Лайович е за нов член.

Представители на играчите на двойки са нидерландецът Уесли Кулхоф и мексиканецът Мигел Анхел Рейес-Варела, докато със свободна квота бе гласувано за аржентинеца Педро Качин и австралиеца Матю Ебдън.

Последните двама членове на Съвета са италианецът Федерико Ричи от квотата на треньорите, както и венецуелецът Николас Перейра от квотата на бившите играчи.

Консултативният съвет на играчите на АТР се събира няколко пъти годишно и прави препоръки към ръководството на организацията чрез представителите си, които са избирани с гласуване сред останалите играчи. 

Първата среща на Консултативния съвет на играчите с ръководството на АТР за годината ще се проведе в Мелбърн преди старта на Откритото първенство на Австралия, пише gong.bg.