0

С елекционерът на волейболните ни национали Николай Желязков определи разширения състав за първия турнир от Лигата на нациите в Канада. Нашите заминават за Отава в неделя, 5 юни, а първият им мач е на 7 юни от 23.30 часа срещу отбора на Сърбия. В групата са още домакините, Германия и Полша. 

В състава на България влязоха разпределите Георги Сеганов и Добромир Димитров, центровете Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, Николай Колев и Стефан Чавдаров, посрещачите Мартин Атанасов, Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов и Самуил Вълчинов, диагоналите Радослав Парапунов и Денис Карягин, както и либерото Мартин Иванов.
Както е ясно за тази надпревара е дадена почивка на капитана Цветан Соколов и на някои от по-опитните играчи.

Желязков начерта и стратегията: „Във всеки един от турнирите и във всеки мач трябва да гоним победата. Това е единственият начин тимът да изгражда манталитет на победител и да израства“, категоричен бе селекционерът.

Той коментира и новите правила, които ще важат в турнира, сред които е правилото, че отборът има само 7 секунди да изпълни начален удар след отбелязана точка.

„Ще бъде малко различно за всички. Важно ще е да взимаме бързи решения. Надявам се да използваме по най-добрия начин промените“.

Желязков анонсира и турнира от Лигата на нациите, които ще се проведе в България в края на месеца, и призова феновете за подкрепа. „Ще водим тежки битки, а за момчетата публиката ще бъде седми играч. На тези млади състезатели им трябва малко, за да запали искрата и да започнат да побеждават“, завърши старши треньорът на волейболистите.

Любо Ганев, Николай Желязков и Светосвал Гоцев говориха пред медиите преди отпътуването за Канада.

 Любо Ганев, Николай Желязков и Светосвал Гоцев говориха пред медиите преди отпътуването за Канада.
lap.bg

„Срещнах се няколко пъти с момчетата – каза и президентът на волейболната федерация Любо Ганев. – Опитах да ги мотивирам. Но те нямат нужда от това. Достатъчно са мотивирани. С Ники Желязков поддържаме връзка за подготовката. Най-важното е състезателите да са здрави. След това изисквам само, когато дойдат в националния отбор, да се влагат във всяка тренировка. Трябва да играят със сърце и душа. Само така резултатите ще дойдат.

Много силен колектив сме. Волейболът е колективен спорт. И ние трябва да играем като отбор. И във Вършец, и в Италия, и в България видях точно това. Рано или късно резултатите ще дойдат. Работата на щаба ще доведе до това, което искаме – момчетата да повярват в себе си. Сигурен съм, че ще ни радват много в Лигата на нациите. Новите правила са въведени, за да стане спортът по-атрактивен. Всеки мач трябва да е спектакъл – без значение дали си в залата или пред телевизора“, допълни Любо Ганев.