0

Ансамбълът за България донесе титла в многобоя и два медала на отделните уреди от второто издание на Световното по художествена гимнастика за девойки.

Освен това в Клуж-Напока (Рум) момичетата от тима заедно с Елвира Краснобаева и Никол Тодорова взеха и отборната титла. България събра 181.000 точки и се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка пред Израел и състава на домакините. 

Злато взе и Елвира Краснобаева във финала на топка. Християна Тодорова, която беше съдия в надпреварата при ансамблите, нарече нашите „бонбони в златни опаковки“.

Ансамбълът в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова и Ванеса Емилова се окичи със сребро на пет топки и на пет въжета, като и в двата финала бе изпреварен от Израел. Треньорки на тима са Кристина Илиева и Жанина Иванова. Сребърен медал донесе и Никол Тодорова на лента. Възпитаничката на Николай Боев изигра много силно композицията си и получи 28.900 точки. Щабът на националния ни отбор подаде контестация за трудност с тяло, която беше уважена и оценката беше повишена на 29.400, което й стигна за второто място. Световна шампионка с бухалки и с лента стана Лиляна Левинска от Полша.

„Блестящо! Шест медала за България от завършилото световно за девойки - 3 златни и 3 сребърни медала“, обобщи президентът на федерацията Илиана Раева и добави: „Отлично представяне на национален отбор девойки ансамбъл и индивидуално на първенството. България показа сила, класа и характер! Браво на всички“.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX