0

Зьолден, Пламен Вълков, наш пратеник

Лошото време в района на глетчера Ретенбах в Зьолден стана причина стартът от Световната купа по ски днес да бъде отменен. Първоначално програмата за гигантския слалом при жените бе отложена с 1 час, заради мокрия сняг и мъглата. Впоследствие организаторите и ФИС обявиха, че състезанието е канселирано от мерки за безопасност.

Състезателното трасе е затворено за всички днес. В Зьолден в момента вали дъжд, а в ски зоната - мокър сняг и има мъгла, а температурата е малко над нулата.

В стартовия списък при жените бяха записани 68 състезателки, сред които бе и Луиза Бертани с №44. Тя трябваше да дебютира за България днес.

Утре е гигантският слалом за мъже в Зьолден, като прогнозата е за слънчево време.

"Целта сега е да подготвим по най-добрия начин пистата за утрешното състезание, коментира Райнер Гщрайн, рейсдиректор на СК в Зьолден. - Надяваме се следобед времето да се оправи и да ни позволи да работим вътре в трасето". Според главният съдия на женските стартове за СК Петер Гердол през ноща на глетчера е валяло дъжд, който около 5 сутринта е преминал в сняг. "Заради дъжда и снега пистата беше много мека и нямаше да е безопасно за състезателите. Поради тази причина взехме решение да отменим състезанието", каза още Гердол. 

Какво каза в специалното интервю за "Телеграф" Луиза Бертани четете ТУК