0

О лга Храмова и Тодор Стойчев от Свечников триумфираха в турнира на сабя при мъжете и жените, втори кръг от Купата на България. На пътеките в София излязоха 27 мъже и 19 жени.

При сабльорките златния медал спечели Олга Храмова от Свечников, среброто взе съотборничката й Йоана Илиева от Свечников, а бронза си поделиха Вероника Василева и Емма Нейкова също от Свечников.

При мъжете на първо място се класира Тодор Стойчев от Свечников, втори завърши Никола Господинов от Младост, а третото място си разделиха Николай Томас Георгиев от Пловдив БГ и Симеон Далеков от Свечников.

При младежите, в конкуренцията на 34 шпажисти от седем отбора, златния медал извоюва Васил Ивакимов от София. Среброто спечели Рахим Рашайда от НСА, а бронзовите отличия си поделиха Теодор Петров от Пентатлон и Александър Костадинов от Черно море Варна.

При девойките в състезанието участваха 25 фехтовачки от шест клуба, а шампионка стана Кристина Денина от Пентатлон. На второ място е Моника Недева от Черно море Варна, а на трето място са Боряна Митова от София и Еница Рачева от НСА./БТА