0

В алентина Георгиева, която донесе олимпийска квота в спортната гимнастика и спечели злато на прескок от Световната купа в Баку, увери, че може да даде много повече.

„Едно от най-успешните състезания в моя живот. Всички казват мечтаната квота, а аз нямам мечти, за мен това беше цел. Аз съм от хората, които си поставят цели и правят всичко да ги постигнат. Огромна заслуга има и треньорът ми Филип Янев. Мога само да му благодаря, както и на всички, които толкова се стараят - федерация, родители, приятели“, коментира Валя, която беше посрещната с цветя и аплодисменти в София заедно с Еди Пенев. Той се нареди 4-и на земя и има шанс да донесе трета виза за Париж наред с тези на брат си Кевин и на Георгиева.

Състезателката на клуб Левски Спартак получи подкрепа и от сините фенове, които разпънаха транспаранти по време на мача с Крумовград. “За лъвски скок се изисква много! Скачай високо, Валентина Георгиева“, гласяха надписите.

На летището състезателите ни бяха приветствани от легендите в спортната гимнастика Красимир Дунев и Йордан Йовчев - президент и генерален секретар на БФ Гимнастика, Никола Проданов - дългогодишният президент на федерацията и президент на клуб по спортна гимнастика Левски - Спартак, Милена Маврудиева - спортен директор и треньор в Левски - Спартак, националната състезателка Никол Соколова, приятели и роднини.

На Валя, която преди година претърпя тежка контузия, й предстоят още една Световна купа в Доха, европейското в Римини (Ит) през май и СК във Варна. В Доха е последният шанс за квота на 33-годишния Еди: „Какво трябва да направя? Да изиграя чисто съчетанието си, както го правя всеки ден в залата. Конкуренцията е огромна, не съм участвал на други Световни купи с толкова олимпийски и световни шампиони“.