0

А лекс Грозданов и Денис Карягин са посланици на CEV за Европейското първенство по волейбол за мъже. България е съдомакин заедно с Италия, Израел и Република Северна Македония. По двама национали от четирите страни домакини бяха селектирани за посланици и в месеците до началото на шампионата ще се ангажират активно с феновете във всички платформи на CEV и извън тях, за да изживеят заедно пътуването до шоуто Евроволей 2023.

"Много съм развълнуван, че България ще бъде домакин на Европейското първенство. Дано много български деца се запалят и започнат да се занимават с волейбол след него", заяви Алекс Грозданов за официалната страница на CEV. И обеща на българските фенове: "Сто процента раздаване на игрището и битка за всяка точка".

"Радвам се, че България е сред домакините на шампионата. Това е чудесна възможност да постигнем добри резултати пред родна публика. Феновете може да очакват, че ще играем максимално мотивирано и ще се опитаме да ги зарадваме", заяви Денис Карягин.

България е съдомакин на Европейското първенство по волейбол за мъже от 28 август до 16 септември. Мачовете на родна земя ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. Морската столица ще приеме всички мачове от група "В", четири осминафинални и два четвъртфинални двубоя. 

Откриващият мач във Варна е на 29 август от 20:30 часа - в него България посреща Испания. Следващите мачове на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември).

Всички срещи на българския национален отбор са от 20:30 часа. Първите мачове в дните с по две срещи са от 17:30 часа. Осминафиналите във Варна са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите - на 11 септември.

Билетите за волейболното събитие на годината - Евроволей 2023, вече са в продажба.