0

К расимир Джуров и Радослав Панталеев отпаднаха от европейското първенство по бокс за мъже в Ереван. Българските национали допуснаха поражения в днешните си мачове на ринга в арменската столица. 

В категория до 63,5 килограма Джуров отстъпи на Ахмад Щиви от Израел. Българинът не успя да покаже най-доброто, на което е способен и загуби с 0:5 съдийски гласа. 

Във вечерната сесия Радослав Панталеев боксира при 92-килограмовите срещу много класния и силен кубинец Емануел Рейес, който се състезава за Испания. Бронзовият медалист от световното първенство през 2019 година се хвърли в здрава битка, като беше близо до обрат в мача, в който изоставаше след първите два рунда. В крайна сметка обаче финалният щурм не бе достатъчен и Панталеев отстъпи с 2:3 гласа.

В петък на ринга ще се качат четирима български национали. Ергюнал Себахтин (48 кг) ще се изправи срещу ирландеца Рики Несбит. Шесткратният европейски шампион при младежите и мъжете Даниел Асенов (54 кг) ще срещне Салах Омар (Германия). Хавиер Ибаниес (57 кг) ще боксира с Небил Ибрахим (Швеция), а в категория до 80 килограма Кристиян Николов ще се изправи срещу сърбина Артьом Агейев.