0

Н ационалката по спортна гимнастика Валентина Георгиева е преминала ядрено-магнитен резонанс вчера в "Сити Клиник", съобщи за БТА президентът на БФГимнастика Красимир Дунев.

Георгиева е с пукната бедрена кост и със скъсани кръстни връзки на коляното на левия крак. Състезателката на Филип Янев се контузи на 14 септември на финала на прескок на Европейското първенство в Мюнхен. 

Гимнастичката ще претърпи операция, която не може да бъде извършена без бедрената кост да е калцирана. Според д-р Мартин Николов от "Спортмед" възстановяването на Георгиева ще бъде между шест и осем месеца.

По настояване на ръководството на федерацията преди да бъде подложена на интервенцията националката ще премине прегледи при още няколко водещи специалисти, за да може лечението й да бъде най-адекватно.

16-годишната Георгиева се приземи лошо след първия опит на финала и не успя да продължи състезанието. Тя беше оценена с 12.733 точки, но след това пропусна втория прескок и официално беше записано, че не завършва финала.