0

В сичко започнало като един голям майтап за звездата от Националната футболна лига (НФЛ) Травис Келси.

Той е краен нападател (най-офанзивната позиция в американския футбол - б.р.) в шампиона на Лигата Канзас Чийфс. Първоначално Травис и брат му Джейсън, който също е професионален футболист, направили риалити, което излъчвали в своя подкаст. В шоуто Травис си търсел жена, а в кастинга участвали 50 момичета, по една от всеки американски щат. Шоуто се превърнало в тотален хит и когато всички очакваха продължение, Травис се появи на концерт на суперзвездата Тейлър Суифт. Певицата върна жеста и отиде на мача на Чийфс срещу Чикаго Беърс. Отборът на Тайлър премаза „мечоците“ с 41:0, а той беше неудържим с атаките си по фланга.

Тейлър Суифт вече няколко пъти гледа своя любим от ложата.

 Тейлър Суифт вече няколко пъти гледа своя любим от ложата.
Getty Images

Тогава за първи път спортистът призна, че е обвързан „Казах й: Видях как раздруса стадиона с твоя концерт. Сега ела да видиш как аз ще го раздрусам с моята игра“. Всъщност той признава, че първата среща съвсем не минала по мед и масло. Тейлър го посрещнала с ледено мълчание и не реагирала на шегите му. Едва впоследствие футболистът разбрал, че певицата не говори преди и след концерт, за да пази гласа си.

Връзката на 33-годишните звезди се превърна в топновина в САЩ. Тейлър бе в компанията на майката на футболиста в личната му ВИП ложа и подскачаше при всяка точка за Чийфс. След мача двамата отпрашиха в неизвестна посока с кабриолета на играча.

Семейство

Травис Келси е звездата на Канзас Чийфс. Професионалният футбол му печели колежанска стипендия и така той успява да завърши университета в Синсинати, където със същата стипендия учи и брат му Джейсън, който играе като защитник. Двамата са родени в семейството на работника в стоманолеярна Ед и банковия чиновник Дона.

Травис си избира номер 87 – годината, в която е роден брат му. Двамата правят подкаст, който започва да се радва на впечатляваща популярност. „Почна като майтап. Сядаме и си говорим какво ни се е случило през деня”, спомня си Травис.

Звездата играе с №87 заради брат си.

 Звездата играе с №87 заради брат си.
Getty Images

Кариерата му се изстрелва в небесата, когато отборът от Канзас го избира под номер три в драфта през 2013 г. Той се оказва истинска находка и се превръща в лидер на отбора, който през 2020 и 2023 г. печели Супербоул. Травис отбелязва тъчдауни и в двата големи мача. През 2022 г. пък стана едва петият играч в историята, който преминава границата от 10 хиляди ярда.

След онзи риалити формат Травис се хваща с една от участничките Мая Бенбъри. Но двамата излизат само два месеца и късат. Мая го обвинява, че постоянно й изневерява. Впоследствие Травис признава, че връзката, любовта и скандалите са само за рейтинг и реклама и нямат нищо общо с реалността.

„Чувствах се малко тъпо, защото разговорите бяха по сценарий, но пък можех да си позволя да купувам каквото си искам и да вечерям където си искам”, казва футболистът. „Печелих шестцифрена сума всяка седмица и не ми пукаше за нищо”.

Флирт

Слуховете твърдят, че асът от НФЛ имал и други краткотрайни връзки - с модели и спортни журналистки.

И тогава идва бомбата – любов с най-актуалната певица в момента Тейлър Суифт. „Тази връзка нямаше как да не се случи”, коментира CNN. „Наистина ли някой вярва, че тя може да се влюби в някой чиновник или архитект. Това може да се случи единствено в евтините сериали. В истинския живот Тейлър е била мажоретка още в училище и е подкрепяла футболистите. Сега просто излизат на среща - кралят и кралицата. Няма нищо изненадващо”, допълва медията. За други пък това е приказка за Красавицата и Звяра.

Американците приемат изключително положително звездния романс, като надделява мнението, че Тейлър е пълнолетна и може да излиза с когото си поиска, но CNN отбелязва и друга гледна точка. Телевизионният рейтинг на мачовете на Чийфс, който по принцип не се радва на многобройна фенска маса, е скочил многократно. Само зрителите жени са се увеличили с два милиона покрай романтичната история. Екипите с името и номера на Травис също вървят нагоре. За последния месец са продадени с 400 процента повече в сравнение с предишния.

„Никога не съм си представял, че нещата ще се завъртят така. В началото просто се забавлявах, когато камерите показваха кой е в публиката. Но вече започна да ми идва в повече. В крайна сметка говорим за футболен мач и трябва да се гледа какво се случва на терена, а не в ложите”, коментира Травис пред Guardian. Сигурно звучи сюрреалистично, но връзката Тейлър-Травис стигна до Белия дом, отбелязва ВВС. На брифинг по въпросите на националната сигурност официалният говорител Джон Кърби бе запитан каква е официалната позиция за тази връзка. Със съвсем сериозен тон Кърби заяви, че официален Вашингтон не потвърждава, но и не отрича, че подобна връзка съществува.

Политика

Оказва се, че въпросът изобщо не е бил случаен. Травис има интересна история на взаимоотношенията си с президента Джо Байдън. По традиция първият човек в САЩ приема отбора, спечелил Супербоул. Тази година не прави изключение, но Травис решил да „каже някои истини на Байдън”, пише „Мирър“. Смятал да дръпне политическа реч. Съотборникът му Патрик Махомес обаче решил, че на всяка цена трябва да държи Травис, който е заклет поддръжник на Доналд Тръмп, далеч от микрофоните. Сащисаните репортери видели как Патрик буквално се хвърля на гърба на Травис и го избутва, после втори и трети футболист се включват в мелето. „Стига бе, човек, цял живот чакам да му го кажа”, мърморил Травис, но съотборниците му били непреклонни и го извели от залата.

По материали от чуждестранния печат