0

О тборът на Леброн Джеймс спечели тазгодишното 71-во издание на Мача на звездите в НБА. Звездният тим с капитан лидера на Лос Анджелис Лейкърс грабна успеха над отбора на Кевин Дюрант с крайното 163:160 (47:45, 46:49, 45:45, 25:21) пред над 19 хиляди зрители в зала "Рокет Мортгейдж ФийлдХаус" в Кливланд.

Двубоят традиционно противопостави най-големите звезди в най-силната лига в света, като интересното е, че това бе пета поредна победа за Отбор Леброн, откакто НБА реши да промени формата през 2018-а. 

В герой за успеха на тима се превърна гарда на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри, който наниза 50 точки и счупи рекорда за най-много тройки в историята на "Мача на звездите", след като отбеляза 16 при общо 27 изстрела зад дъгата тази нощ. Така той завоюва признанието за MVP на "Мача на звездите" на името на великия Коби Брайънт за първи път в кариерата си.

Победният кош в сблъсъка пък бе отбелязан от капитана на тима Леброн Джеймс, който осигури победата на своя тим със стрелба от средно разстояние за крайното 163:160. По този начин Отбор Леброн осигури $450 хиляди в благотворителност за своята фондация "I Promise", докато Отбор Дюрант ще помогне с $300 хиляди на организацията "Cleveland Food Bank", която снабдява с храна хора в нужда.