0

Реваншът между Олександър Усик и Антъни Джошуа за три от четирите световни титли по бокс в тежка категория ще бъде преместен с още месец. Очакваше се двубоят за поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и международната боксова федерация (IBF) да се проведе на 25 юни. Според ESPN обаче мачът ще бъде преместен за 25 юли.

Усик взе титлите на Джошуа с победа по точки в Лондон през септември. Британецът веднага активира клаузата си за реванш, който трябваше да се проведе през април, но бе отложен заради войната в Украйна. 35-годишният Усик се записа в армията за защита на Киев, но след това все пак взе решение да напусне страната и да започне подготовка за втория мач с Джошуа.

„За щастие, не видях много от войната. Но това, което виждам и което чувам от роднини и приятели, е ужасно. Някои от моите приятели са изчезнали и не знаем къде са в момента. Много от роднините ми загубиха домовете си, загубиха приятели и близки. Всичко, което се случва в Украйна в момента е ужасяващо. Всеки ден се моля този ужас да свърши възможно най-скоро. В сравнение с войната, боксът е като детска игра“, каза Усик по-рано тази седмица.

Според ESPN реваншът ще се проведе в Саудитска Арабия, което бе съобщено и от промоутъра на Усик Александър Красюк преди две седмици. Промоутърът на Джошуа Еди Хърн обаче заяви, че Великобритания също е вариант.

„Във финалната фаза на преговорите сме. Мисля, че до две седмици ще имаме новини от гледна точка на това къде ще бъде двубоят. Великобритания също е вариант. Разликата е, че във Великобритания нямаме нужда от преговори за място, просто ще го запазим“, каза Хърн.