0

И талианският Латина отложи следващия си мач в Серия А2 от местния шампионат заради отсъствието на Иван Алипиев, съобщи официалният сайт на Българската федерация по баскетбол. Латина трябваше да играе срещу Торино на 13 ноември от 18 часа.

По същото време обаче крилото има ангажимент с мъжкия национален отбор на България, който гостува в предварителните квалификации за Евробаскет 2025 на Кипър в същия ден. Преди това, на 10 ноември, националите ще играят в Коимбра срещу Португалия.

„След постигнато споразумение на нерадзурите с пиемонтския клуб, мачът между двата тима бе отложен за сряда, 16 ноември от 20:30 часа отново в зала „Бианкини“ в Латина.

Преместването се наложи заради повикването на състезателя Иван Алипиев за мачовете на националния отбор на България. Едно горещо „На добър час“ отива на Иван за този нов опит с националния тим на страната му“, се казва в съобщението от клуба на Алипиев.


Същевременно от втородивизионния испански Паленсия пък също пожелаха успех на своя състезател Константин Костадинов с екипа на България.