0

К апитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава за мача срещу Казахстан от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис". 

България ще бъде домакин на срещата от световното отборно първенство за мъже на 16-17 септември в София. Двубоят ще се играе на клей на ОББ Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина. 

Мачовете на 16 септември (събота) ще започнат в 12:00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11:00 часа.

В отбора на България за пореден път няма да бъде Григор Димитров. Неговият мениджър Георги Стоименов в писмо уведоми капитана на отбора Валентин Димов, че решението за неучастие идва като "резултат на оценката на неговия технически екип за неговата програма до края на годината".

Отсъствието на най-добрия ни тенисист означава, че той няма да играе за България и на олимпийските игри в Париж догодина.

В тима са включени Димитър Кузманов (номер 191 в световната ранглиста), Александър Лазаров (391), Пьотр Нестеров (733), Александър Донски (788) и Янаки Милев (561). 
За участие като част от разширения състав на националния тим е поканен Илиян Радулов (6 в световната ранглиста за юноши).

Първа ракета на Казахстан е Александър Бублик - номер 29 в световната ранглиста. Тимофей Скатов е номер 125 в света, а Михаил Кукушкин е номер 246. 

На двойки Казахстан разчита на Александър Недовесов - номер 46 двойки, и Андрей Голубьов, който е под номер 66, съобщава БТА.