0

А лександър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс след дълго отсъствие заради контузия от февруари насам. Това стана при победата на неговия тим над Юта Джаз със 127:106 у дома в мач от редовния сезон на НБА. Българският баскетболист пропусна близо два месеца заради навехнат глезен, като не игра в последните 22 срещи на Кингс.

Тази нощ той записа близо десет минути игра, в които записа 5 точки, 2 борби, 1 асистенци, 2 откраднати топки и 1 загубена топка. Везенков бе прецизен в стрелбата, като реализира 2 от общо 3 опита и вкара единствения с изстрел от тройката.

Двубоят бе равностоен в първите две части, като резултатът бе равен малко след началото на третата четвъртина, но след това домакините влязоха в серия от 23:2, за да поемат контрол над събитията и да стигнат до убедителен успех.

Най-резултатен за Сакраменто бе Кийган Мъри с 25 точки (5 тройки), а Де'Арън Фокс и Харисън Барнс добавиха по 24, докато Домантас Сабонис се отчете с пореден дабъл-дабъл - 17 точки и 11 борби. За Юта Брайс Сенсабо и Колин Секстън вкараха по 22 точки.

С този успех Сакраменто се изкачи до седмо място в класирането на Западната конференция с 43 победи и 31 загуби. Първите шест тима във всяка конференция се класират директно за плейофите, докато тимовете от седмо до десето място играят в плей-ин турнир за последните две позиции. Юта е на 12-то място без шансове за плейофите.