0

К апитанът на Вашингтон Александър Овечкин отбеляза първите си два гола този сезон при победата срещу Ванкувър с 6:4 в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. 

Освен Овечкин за столичани се разписаха Ларс Елър, Дилън Строум, Джон Карлсън и Конър Шиъри. За канадците точни бяха Елиас Петерсон, Бо Хорват, Къртис Лазар и Джей Ти Милър.

Овечкин има на сметката си 782 гола в редовния сезон на лигата и се нарежда на трето място сред най-добрите голмайстори на НХЛ по този показател след Уейн Грецки (894) и Горди Хоу (801). 

Настоящият носител на Купа "Стенли" Колорадо победи Минесота като гост с 6:3 и записа втора победа за сезона.

Силно за шампионите игра вратарят с български корени Александър Георгиев, който спаси 36 удара. Нейтън Маккинън и Валери Ничушкин се отличиха с по един гол и две асистенции за успеха.

Ню Йорк Рейнджърс победи Анахайм с 6:4 у дома в друга среща от тази нощ. Нападателят Артьоми Панарин вкара гол, даде три асистенции и стана първият играч в историята на клуба, отбелязал десет точки в първите четири откриващи мача за сезона. По този показател 30-годишният руснак изпревари Род Гилбърт, който има осем точки през сезон 1976/77.

Монреал победи Питсбърг с 3:2 след продължения у дома, нанасяйки първо поражение на "пингвините" за сезона. 

Канадците губеха с 0:2 след двата гола на Евгений Малкин за Питсбърг във втората третина, но успяха да изравнят в редовното време с попадения на Ник Сузуки, Коул Кофийлд и да стигнат до победата с гол на Кърби Дак в продължението.

Победа след продължение постигна и тимът на Лос Анджелис, който надделя над Детройт с 5:4. Филип Дано се отличи с два гола за "кралете", включително победния в 1:12 минута на продължението.

Срещи от редовния сезон в НХЛ:

Бостън - Флорида               5:3
Детройт - Лос Анджелис   4:5 след продължение
Монреал - Питсбърг          3:2 след продължение
НЙ Рейнджърс - Анахайм 6:4
Торонто - Аризона            2:4
Вашингтон - Ванкувър      6:4
Минесота - Колорадо       3:6
Далас - Уинипег                 4:1
Сиатъл - Каролина            1:5