0

К апитанът на Вашингтон Александър Овечкин влезе в историята. Той записа две асистенции и стигна до границата от 700 в лигата, а столичани спечелиха с 4:2 срещу Вегас, нанасяйки първо поражение на съперника от началото на кампанията.

Така Овечкин стана шестият играч в историята с поне 700 гола и 700 асистенции след Уейн Грецки, Горди Хоу, Яромир Ягър, Фил Еспозито и Марсел Дион. 

Вратарят Филип Густафсон пък се разписа при успеха на Минесота с 4:1 над домакина Сейнт Луис. Той отрази удар на Павел Бучневич, заложи си шайбата и стреля по въздуха към опразнената врата на съперника, за да вкара 8.1 секунди преди края. Така той стана 15-ият страж в историята на лигата с попадение. Шведът допринесе и с 27 спасявания в мача. 

Носителят на Купа "Стенли" Флорида надделя нас 4:3 над домакина Кълъмбъс. Сам Райнхарт се отличи с гол и две асистенции за шампионите, а Спенсър Найт парира 35 изстрела.

Преди срещата домакините организираха церемония, с която почетоха паметта на бившия нападател на отбора Джони Годро (31-годишен) и на брат му Матю (29-годишен), които загинаха на 29 август, след като бяха ударени от пиян шофьор на камион, когато караха велосипеди край дома си в Сейлъм Каунти, Ню Джърси. 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX