0

Ф лойд Мейуедър доминира на ринга срещу бившия си противник от професионалния бокс Джон Готи по време на демонстративен двубой в Мексико.

Най-любопитният момент обаче дойде във втория рунд, когато реферът на ринга Ектор Афу предупреди Флойд за удар в тила. Мейуедър обаче изобщо не беше съгласен с решението на съдията и няколко пъти му каза да се разкара. 

В крайна сметка наистина реферът беше сменен, а впоследствие Флойд, наричан още Парите заради постоянното си парадиране със своето богатство, спечели битката. Естествено, поради демонстративния характер на срещата официален победител не беше обявен, но зрителите останаха донякъде разочаровани от липсата на офанзива у Готи.

През 2023-та предишният демо мач между двамата беше прекратен преждевременно заради масов бой на ринга от екипите на двамата боксьори. Джон Готи е популярен в средите на бойните спортове и заради факта, че е син на Бащата на мафията в Ню Йорк Джон Готи-старши.

Готи III е на 30 години и се състезава в ММА, където има пет победи и едно поражение. Баща му и дядо му са били глави на престъпното семейство Гамбино.

47-годишният Мейуедър има 50 победи (27 с нокаут) и нито една загуба в професионалния бокс. Той стана световен шампион в пет тегловни категории и бронзов медалист от олимпийските игри през 1996 година.

Мейуедър прекрати професионалната си кариера през 2017-а.