0

П ариж ще спази традицията като всеки град домакин на олимпийски игри и ще постави петте преплетени кръга на знаковата за града Айфелова кула, съобщават местните медии.
Ринговете в синьо, жълто, черно, зелено и червено, символизиращи 5-те континента, трябва да бъдат разположени високо, на около 60 метра от земята, между първия и втория етаж на съоръжението.

Айфеловата кула е един от най-известните и разпознаваеми от туристите паметници във Франция, хиляди идват да се снимат всеки ден в подножието на произведението, чийто връх се издига на 324 метра височина. Кулата вече намери място в логото на игрите, още когато Париж кандидатстваше за домакинството през 2017 г.

В допълнение към носенето на кръговете, Айфеловата кула ще има централно място на тези Олимпийски игри: нейната обстановка ще служи като финална фаза на церемонията по откриването, след това събитията по плажен волейбол ще се проведат в подножието й, на Champs-de-Mars. Точно в съседство, на Trocadéro, ще бъде разположен Champions Park - огромна фен зона, където медалистите ще идват всеки ден, за да дефилират сред публиката.

И накрая, Айфеловата кула ще присъства и на олимпийските и паралимпийските медали, като създателят им Maison Chaumet е добавил метална вложка, взета от Кулата.

Компанията, която ще изработи олимпийските кръгове за Айфеловата кула е лидерът в стоманения бранш ArcelorMittal, който работи от 2 години за направата им. Те ще бъдат 29 м широки и 15 м високи, а монтажът им обeщава да бъде зрелищен.