0

Г ригор Димитров възнамерява да играе тенис на най-високо ниво поне до 41 г., стана ясно от шеговит разговор между него и Рафа Надал в платформата Fanjolt за онлайн връзка на фенове с професионални спортисти.

Двамата демонстрираха отличните си отношения, като Григор покани Рафа да му стане треньор “след 10 години, когато прекрати кариерата си”. 36-годишният победител в 22 турнира от Големия шлем отвърна, че неговите услуги ще му излязат много скъпо.

От офертата на 31-годишния Димитров излиза, че той планира да остане в професионалния тенис поне до 41-годишна възраст.

“Ще ти платя за два турнира”, предложи Димитров, а Надал изрази и съмнение, че ще може да бъде от голяма полза, но принципно с удоволствие би помогнал.

Григор и Рафа обсъдиха и любимите си спортове извън тениса, като българинът подчерта, че много би искал да кара ски и особено сноуборд, отбелязва още Gong.bg.

Двамата си направиха тренировъчен мач онзи ден, в който Григор победи Рафаел Надал с 6:3 в първия сет, а при втория с резултат 2:1 за Димитров спарингът бе прекратен.

В подготовката си на тревни кортове за Уимбълдън Рафа Надал вчера помете на демонстративен турнир в Хърлингам Вавринка с 6:2, 6:3. Утре той ще срещне възпитаника на чичо си Тони - Феликс Оже-Алиасим от Канада, който днес играе с фаворита за титлата в Уимбълдън Новак Джокович.