0

Ф ранческо Баная остана на 0.031 секунди от това да се превърне в първия пилот, който слиза под 1:30 за обиколка на пистата „Мизано“, но и това му беше достатъчно, за да спечели полпозишъна за Гран При на Емилия-Романя.

За сравнение преди две седмици световният шампион спечели квалификацията за Гран При на Сан Марино с 1:30.304, което тогава беше рекорд на „Мизано“.

Още вчера Баная слезе до 1:30.286, а днес триумфира в битката за полпозишъна с 1:30.031. Единственият друг, който слезе под постижението на Баная от преди 14 дни беше Хорхе Мартин.

Най-доброто време на Мартинатора днес беше с 0.214 по-слабо от това на Баная и той ще стартира втори в спринта и основното състезание по-късно днес и утре. Компания на двамата претенденти за титлата на първата редица ще прави Енеа Бастианини, който беше с 0.533 по-бавен от съотборника си Баная.

Брад Биндър, Педро Акоста и Марко Бедзеки ще оформят втория ред, а първи на третия ще бъде победителят от Гран При на Сан Марино Марк Маркес, който направи едно падане в първото си излизане на пистата в квалификацията.

Маверик Винялес и Фабио Куартараро ще стартират осми и девети, а Франко Морбидели, Алейш Еспаргаро и Мигел Оливейра ще оформят от четвъртата редица.