0

Н атурализираните кубинци Хавиер Ибанес и Йордан Морехон затвориха перфектния ден за българските боксьори на Европейската купа в Будва (Черна гора). Шампионът от Европейските игри и носител на квота за Париж 2024 Ибанес се класира за финала в категория до 57 килограма. Той изигра безупречно срещата си с Роланд Вереш от Унгария. Националът не остави никакъв шанс на своя противник и с категорична победа с 5:0 гласа ще боксира за златния медал в събота. Хавиер ще се изправи на финала срещу испанеца Габриел Ескобар.

Преди него Йордан Морехон постигна категорична победа с 5:0 гласа над Владан Бабич (Сърбия) в категория над 92 килограма. Морехон доминираше от самото начало на сблъсъка и не остави съмнения в разликата в класите. В спора златния медал в събота той ще срещне хърватина Марко Милун. 

Така България класира и петимата си полуфиналисти днес за финалните битки за титлите. На финали в събота ще боксират още Ергюнал Себахтин, Ясен Радев, и Радослав Росенов. Отборът е воден от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.