0

Б ългарските състезателки записаха пет победи в днешния втори ден на 75-ото юбилейно издание на международния турнир по бокс за Купа "Странджа". Националките проведоха много зрелищни мачове, които им осигуриха място на четвъртфиналите в зала "София" на 8 февруари.

При 50-килограмовите Златислава Чуканова отказа след първия рунд гъркинята Атина Аврамиду и в следващия си мач ще играе с Айлин Гонсалес (Гватемала). В същата категория Венелина Поптолева взе успех с 4:1 гласа над Наталия Кучевска (Полша), за да мери сили за полуфинал със Сабина Бобокулова (Узбекистан).

Носителката на трофея от миналата година и шампионка от Европейските игри Станимира Петрова (54 кг) срази представителката на Украйна Свитлана Уманска с 5:0 гласа и в следващия си мач ще срещне Енхжаргал Мунгунцецег (Монголия). 

Европейската вицешампионка и трета от Световното първенство Светлана Каменова (57 кг) пък надигра категорично с 5:0 представителката на Монголия Номин-Ердене Тугсяргал. Тя ще срещне в четвъртък Андела Бранкович (Сърбия).

С успех се поздрави и Аслъхан Мехмедова (60 кг). Тя надигра с 4:1 гласа представителката на Алжир Хаджила Хелиф и на четвъртфиналите ще боксира с Ана Старовойтова (Литва).

Единственото поражение допусна Джоана Нуамеруе (66 кг), която отстъпи с 0:5 на силната румънка Кринута Себе.

Утре предстоят още шест мача с българско участие. На ринга ще видим носителя на Купа "Странджа" от миналата година Радослав Росенов, както и изцяло българската среща между Йордан Морехон и Петър Белберов. Предстоят двубои още на Димо Тониев, Красимир Джуров, Мартин Златков и Кирил Борисов.