0

У правителният съвет на Българската федерация по волейбол отново ще обсъди кандидатурите за нов национален треньор на мъжкия национален отбор. Заседанието на ръководителите на централата е насрочена за 14 октомври (петък) от 10:30 часа в парк-хотел "Москва" в София.

Именно този казус е първата точка в дневния ред. Възможно е при консенсус да се стигне и до избор на селекционер, който да замени подалия оставка Николай Желязков.

Във втора точка от дневния ред е утвърждаването на Виктор Карагьозов като наставник на националния тим за юноши до 19 години.

Дневен ред на заседанието:

1. Обсъждане на кандидатурите и евентуален избор на старши треньор на национален отбор - мъже. 
2. Утвърждаване на Виктор Карагьозов за пост старши треньор на национален отбор юноши до 19 години за спортно-състезателна 2023 година
3. Предвид промяна на възрастови групи в женско направление при подрастващите, утвърждаване на Владислав Тодоров за пост старши треньор на национален отбор девойки до 17 години за спортно-състезателна 2023 година
4. Утвърждаване на промени във финансовия план по Направление 2 - Версия №1 към Договор с ММС.
5. Вземане на решение за отпускане на премии на състезателите и щаба на национален отбор-мъже под 20 години за постигнати призови класирания през 2022 година.
6. Приемане на Правилник за провеждане на Националната волейболна лига "Демакс" за  сезон 2022/2023. 
7. Избор на Председател на Спортно-организационна комисия за състезанията от държавното първенство (Национална волейболна лига) – жени. 
8. Разни.