0

Т реньорът на националния ни отбор по борба за жени Петър Касабов заяви за в. „Мач Телеграф“, че Биляна Дудова ще участва на световното в Белград, което стартира на 10 август.

Както е известно, между двете се разрази скандал по-рано през годината, когато трябваше да се определи коя ще участва на европейското в Будапеща в олимпийската кат.62 кг. Тогава трябваше да има преборване между двете, но Тайбе не се яви. После определиха нова дата, но пък тогава Биляна не излезе на тепиха. В крайна сметка Тайбе отиде на европейското и стана шампионка. Дудова пък не пожела да се бори в Унгария в неолимпийска категория. Сега преди няколко дни на турнир в Румъния Дудова победи Юсеин и според Касабов това е определило коя ще участва в Белград.

„Биляна Дудова ще участва на световното в кат. 62 кг. Време е Тайбе Юсеин да си почине малко. Тя е голям шампион и знае как да приема загубите. Животът е прекрасен, това мога да ви кажа. Ние с Тайбе през годините сме показвали какво можем и няма какво и на кого да доказваме“, заяви Касабов.

Както е известно, самата Биляна тренира отделно от националния тим заради неразбирателство с Касабов. В момента тя е тренирана от Серафим Бързаков, а преди – от Георги Калчев.