0

З авърши и деветото издание на популярната национална тенис верига "17+". Атрактивната надпревара се проведе за поредна година с подкрепата на основния партньор - изотонични напитки "Max Dynamics". Наградният фонд също беше увеличен от 1000 на 1200 лв. на турнир.

С прекрасно време, успорвани мачове и нови шампиони в игрите поединично и на двойки завърши и втория турнир от тазгодишното издание на лигата. Домакин по традиция бе ТК "ДЕМА".

Всичи участници показаха завидни умения с ракетата и борба до последната точка. В първия ден на турнира за финала на сингъл се класираха Петър Василев и Живко Жеков.

До този момент Петър имаше няколко полуфинала, но все малко не му достигаше да се изправи в борбата за титлата. Този път той игра доста станибилни и концентрирано и записа победи в три поредни мача като в полуфинала в осворвана битка завършила с тайбрек надви и своя брат - Ваньо. В другата част на схемата на след няколкогодишна пауза за финала се класира и Живко Жеков, който отстъпи над Петър Василев с разултат 3-6.

В първия ден освен основния по традиция за всички загубили своята първа среща се дава възможност за допълнителни мачове в утешителния турнир. На първо място се класира друг дебютант в игрите поединично Явор Астаджиев, Той записа и убедителна победа над Веселин Трифонов. За играчите бяха предвидени освен предметни награди спечелиха и точки за основната ранглиста на лигата.

По традиция в турнира по двойки, като имаше голям интерес и се записаха 15 тандема. Преди мачовете всички участници се събраха за една обща снимка и с ръкопляскане изпратихме чест и почест в памет на нашият приятел, дългогодишен, колоритен участник Йосиф Михайлов, който преди дни ни напусна.

Участниците бяха разпределени в четири групи 3 групи с по 4 двойки и 1 група с по 3 двойки и се играеше на принципа всеки срещу всеки. Първите две двойки от всяка група се класираха на четвъртфинал и с директни мачове помежду си се излъчиха финалистите. На първо място завършиха Валентин Иванов и Живко Жеков, които на финала след множество обрати се справиха с опитната двойка Даниел Ангелов и Михаил Минчев с 7-6 (2). По пътя до титлата двойката Иванов/Жеков в рамките на няколко часа спечелиха 6 поредни мача и напълно заслужено получха купите за първо място.

За всички участници отново бяха подготвени предметни награди, а за призьорите големи купи и медали. Основният партньор "Max Dynamics" предоставиха изотонични напитки, а от дългогодишния партньори на веригата "Doppel Herz" предоставиха на участниците висококачесвени хранителни добавки.