0

П ирин показа дух и не се даде на Арда в Благоевград – 1:1. Голът за кърджалийци отбеляза Ради Цонев, който само преди няколко месеца носеше екипа именно на „орлетата“. Гостите завършиха и с човек по-малко заради червен картон на Илия Юруков, получен малко преди изтичането на редовното време, а в продължението на срещата Преслав Йорданов с глава изравни.

Иначе Арда направи голям пропуск в 14-ата минута. Абубакар Тунгара надигра младия Мартин Бачев в наказателното поле на домакините и отне топката. След това Тунгара преодоля и вратаря Янко Георгиев, след което стреля, но топката срещна левия страничен стълб на вратата на Пирин и излезе в аут. Тунгара получи контузия и бе сменен принудително в 33-ата минута, като на негово място в игра се появи Шахредин Букхолда.

Иначе Пирин организира опасна атака в 38-ата минута. Вячеслав Велев проби по десния фланг, след което навлезе в наказателното поле на Арда и стреля, но Анатолий Господинов спаси без проблеми. 

След час игра Арда получи дузпа. Шахредин Букхолда стреля с глава, а топката срещна ръката на Славчо Шоколаров. Първоначално съдията Кристиян Колев не свири дузпа, но при първото прекъсване на играта бе извикан да преразгледа ситуацията на ВАР. Колев промени първоначалното си решение и посочи бялата точка. Радослав Цонев безапелационно реализира дузпата в 64-ата минута и Арда поведе с 1:0. 

Пирин и Арда направиха 1:1

 Пирин и Арда направиха 1:1

В 83-ата минута гостите от Кърджали останаха с човек по-малко, след като втори жълт и респективно червен картон получи Илия Юруков.

Това веднага даде резултат и Пирин натисна. Така в 93-ата минута Преслав Йорданов изравни с глава. Той получи страхотно подаване от корнер от Славчо Шоколаров и не остави шансове на Анатоли Господинов.

След последния съдийски сигнал феновете на Пирин скандираха името на Христо Янев, който продължава да води "орлетата" въпреки финансовите проблеми и неясно бъдеще.