0

М атей Казийски, Теодор Салпаров, Георги Братоев и Валентин Братоев са включени в състава на България за предстоящото издание на волейболната Лига на нациите при мъжете, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

Старши треньорът Пламен Константинов обяви имената, между които са и тези на именитите състезатели, които не играха в последните години. От групата отсъства Тодор Скримов, който пожела да сложи край на кариерата си в националния тим.

Очаква се решението на Матей Казийски относно изпратената му повиквателна. Националният селекционер е в разговори със състезателя, които все още не са приключили. Вратата за негово участие в националния отбор на България остава отворена. Окончателно решение ще бъде взето от състезателя след приключването на ангажиментите му към клубния му отбор в Италия.

Константинов не номинира играчи от тима на България под 21 години, който ще участва на световно първенство в Бахрейн. Изключение единствено е Александър Николов. Шампионатът съвпада с третата седмица от Лигата на нациите.

Първата група състезатели вече тренира в зала "Христо Ботев". Около 15 май в София ще пристигнат Константинов заедно с помощниците му Андрей Жеков, Георги Петров, Венислав Наумов и Милен Богданов.

През тази година България очаква изпълнено с емоции волейболно лято. Освен участието на мъжкия и женския тим в Лигата на нациите, предстоят европейски първенства и олимпийски квалификации за първите състави.

При мъжете България ще бъде домакин във Варна, а билетите вече са в продажба при много сериозен интерес.

Разширеният състав по азбучен ред:

Разпределители:
1. Георги Братоев
2. Георги Сеганов
3. Делчо Раев
4. Добромир Димитров

Диагонали:
5. Бранимир Грозданов
6. Димитър Димитров
7. Радослав Парапунов
8. Цветан Соколов

Посрещачи:
9. Александър Николов
10. Аспарух Аспарухов
11. Валентин Братоев
12. Денис Карягин
13. Мартин Атанасов
14. Матей Казийски
15. Николай Пенчев
16. Самуил Вълчинов
17. Светослав Иванов

Централни блокировачи:
18. Алекс Грозданов
19. Илия Петков
20. Красимир Георгиев
21. Николай Колев
22. Николай Къртев
23. Светослав Гоцев
24. Стефан Чавдаров

Либера:
25. Владислав Иванов
26. Мартин Божилов
27. Теодор Салпаров
28. Симеон Добре