0

С ветовната шампионка в скока на дължина за девойки до 20 г от Кали 2022 Пламена Миткова ще започне зимния сезон в леката атлетика в неделя, но с бягане на 200 м. Това ще се случи по време на държавния шампионат за юноши и девойки до 18 г. в зала „Асикс Арена“ в София. „Това ще е само за разбягване, а след седмица вече започва със скоковете“, обяви личният й треньор Ивайло Русенов. И двамата получиха наградите си съответно за атлет и за треньор №1 на годината на сп. „Атлетика“. 

Те и останалите призьори бяха наградени с мобилни устройства от Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1. От Fibank зарадваха най-добрите през 2022-ра с монети и кюлчета медальони от злато и сребро.

"Много съм радостна, че за 8-ма поредна година сме заедно и че продължаваме заедно да подкрепяме българските атлети. До момента само в съмвестната ни верига състезатия с БФЛА "А1 атлетика за младежи" за 8 години са преминали нод 50 000 деца. Важното не са големите числа, а че тези които са тръгнали от тази програма вече стават европейски и световни шампиони. Надяваме се скоро да имаме и олимпийски шампиони. Страхотни сте млади хора. Продължавайте така, за да се гордеем с вас, защото спортът е най-добрия посланик на България. Ние продължаваме да ви подкрепяме и сега с удоволствие ще ви наградя", каза по време на церемонията Илияна Захариева.

Награждаване на Атлет №1 на България за 2022 г. Снимки: start-photo.bg
алтетика атлетика алтетика
14

През зимния сезон Пламена ще навлезе по-осезаема в състезанията при жените, като акцентът е европейското в зала в Истанбул (2-5 март). На 2 февруари 17-годишната пловдивчанка  ще скача на турнир в Гьотеборг, а до ден-два чака потвърждения и за други комерсиални надпревари.