0

Т рикратната шампионка Каролина Плишкова елиминира завърналата се в спорта Наоми Осака (Япония) във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Бризбейн, Австралия с награден фонд 1,7 милиона долара.

Чехкинята, която взе трофея през 2017, 2019 и 2020, спечели след обрат с 3:6, 7:6(4), 6:4 и продължава в третия кръг.

В понеделник Осака спечели първия си мач след пауза от 15 месеца и след като стана майка за първи път, но бившата номер 1 в света Плишкова се оказа доста по-трудна съперничка.

Победителката от миналата година Арина Сабаленка също се класира напред в турнира, продължавайки подготовката си за защитата на титлата от Откритото първенство на Австралия след победа над Лучия Бронзети (Италия) с 6:3, 6:0 над Лучия Бронзети (Италия). 

Поставената под номер 1 в схемата беларускиня ще играе в спор за място на четвъртфиналите срещу победителката от двубоя между Даниел Колинс (САЩ) или Джу Лин (Китай).

"Седмицата определено е по-кратка, отколкото исках да бъде, но като цяло беше страхотен мач и се забавлявах много. Видях статистиката, моите точки за пробив можеха да бъдат по-добри. Но мисля, че освен това, и двете играхме много добре. Надявам се тя да е на същото мнение", заяви Осака.

Японката добави, че самото присъствие на корта е "лична победа", тъй като е имала съмненията дали ще може да играе до преди няколко седмици.

"Тези два мача доказват, че се справям добре и годината просто ще стане по-добра за мен", коментира Осака, която е шампионка в Мелбърн от 2019 и 2021 г.