0

Т римата български плувци, които участваха днес в полуфиналите на своите дисциплини на европейското в Рим, не успяха да стигнат до битките за медалите.

На 200 метра бътерфлай Антъни Иванов и дебютантът Петър Мицин плуваха в първа полуфиналната серия, като Антъни свали една секунда от сутрешното си време в сериите, финиширайки за 1:57,90 минута, но то не бе достатъчно за финал.

"Не съм тренирал достатъчно след олимпиадата. Дадох си почивка и това оказа влияние. С три месеца тренировки - толкова. След олимпиада винаги има тежка година. Взимам поуки и започвам работа. Хората очакват постижения от мен и в един момент се натрупва напрежение. Трябва да се тренира, няма друг начин. Доволен съм като цяло от българското представяне на европейското - направихме полуфинали, финал, отборът се представи добре", каза Антъни Иванов пред БНТ.

Дебютантът на голям форум Петър Мицин, който след четири дни навършва 17 години, свали една стотна от сутрешното си плуване и с 1:59,39 завърши 15-и. 

"Представянето ми е добро, не очаквах полуфинал в тази нова за мен дисциплина и съм доволен. Имах и малко късмет. В полуфинала опитах да натисна на третото 50 и ми беше трудно в последната дължина. Поставям си високи цели и работя, за да ги постигам", каза Мицин. 

Най-бърз в полуфиналите бе Крищоф Милак с 1:53,97.

Третият ни представител в полуфиналите днес Тонислав Събев също отпадна от битката на 50 метра бруст.  19-годишният дебютант на голям форум счупи собствения си национален рекорд в сутрешните серии с 27,58 секунди, но следобед плува малко по-бавно и с 27,73 се нареди 13-и в полуфиналите. 

"Дадох всичко от себе си, но не съм доволен от плуването си на полуфиналите. Невероятно изживяване е да съм тук след големите. Не ми се получи старта, можеше да е по-добре. Ако нямаше грешки в някои малки детайли, можеше да достигна и финал, но аз оставам  позитивно настроен. Единственият минус е на стотака, където можеше да се представя по-добре. Има еуфория, че съм на голям форум, представям родината си и това ме мотивира да продължавам да подобрявам представянето си", каза Събев. 

Най-бърз в полуфиналите бе италианецът Николо Мартиненги с 26,64 секунди.