0

Й осиф Миладинов се класира на 14-о място на 100 метра бътерфлай при мъжете на Световното първенство по водни спортове във Фукуока, Япония.

При второто си участие на полуфинал на шампионата, 20-годишният българин раздели седмата позиция в първата полуфинална серия в дисциплината с 51,81 секунди. Плуването на Миладинов бе по-бавно от сутрешното му представяне в сериите, когато с 51,47 секунди той покри норматив "А" за Олимпиадата в Париж и той не успя да се класира за финала.

Българинът раздели 14-ата позиция в крайното класиране на 100 метра бътерфлай с представителя на Казахстан Адилбек Мусин, а най-бърз на полуфиналите бе американецът Роуз Деър с 50,53 секунди.

Йосиф Миладинов участва на полуфиналите и в другата си дисциплина – 50 метра бътерфлай, където се нареди на 16-а позиция.

„Уморен се почувствах. Накрая се схванах и това е - толкова можах засега. От тук нататък започвам да се подготвям за Олимпийските игри. Попречи ми умората просто. Всяко тяло различно работи и се възстановява. При мен може би беше малко повече. Може би другите са по-подготвени, но съм доволен от там, където се намирам в момента. Трябват ми две седмица почивка и започвам наново“, коментира пред БНТ3 Миладинов.

Габриела Георгиева зае 13-а позиция на 200 метра гръб при жените на Световното първенство. Георгиева завърши на седмо място в първата полуфинална серия в дисциплината с 2:11,99 минути и не успя да стигне до финала. Времето й бе по-бавно от това, което показа в сериите – 2:11,22 минути.

Така българското участие във Фукуока завърши с четири полуфинала – два на Йосиф Миладинов, един на Габриела Георгиева и един на Любомир Епитропов, който се нареди на 15-о място на 200 метра бруст, пише БТА.