0

Н овак Джокович беше на седмото небе в края на неделния ден, но не само заради това, че се отпуши с титла след трудното начало на сезона.

34-годишният сърбин триумфира за шести път в Рим след 6:0, 7:6 (5) над Стефанос Циципас, с което спечели 38-ата си купа „Мастърс“и общо 87-ата в кариерата му. Шампионът беше толкова щастлив, че на церемонията по награждаването започна да припява хита Go West на „Пет Шоп Бойс“.

Още по-горд Ноле беше от успехите на 7-годишния си син Стефан. Пред репортерите звездата сподели: „Пътешествието ми като тенис родител започна успешно. Синът ми също победи днес и имаме слънчев дубъл. Той беше с агитка от 9 души от семейството ни - родителите ми, родителите на жена ми, всички го подкрепяха. Хубаво е“.

„Става дума за много малък клубен турнир – уточни Джокович. - Няма значение. Резултатът е от второстепенно значение. Беше хубаво да го видя да играе и че обича спорта. Съветвах го какво да прави преди мач, защото първият официален турнир завинаги остава в спомените. В събота заспа късно и когато говорих с него, ми показа как ще удря форхенд и бекхенд, как ще се движи по корта. Забавно е, защото и аз го правех на неговата възраст и видях радостта и чистата емоция, която чувства към този спорт“.

Ноле увери, че никога не е карал Стефан да тренира. „Ако иска да продължи, ще се радвам да премина това пътешествие с него и да мога да му помогна по всякакъв начин. Той ми напомня за тази детска енергия, която понякога губим, защото приемаме всичко прекалено сериозно“, добави Джокович, който вчера започна своята седмица №370 като №1.

Попитан какво мисли за ситуацията с любимия си отбор Милан, който води с 2 точки в битката за титлата с Интер кръг преди края, Новак каза: „Аз съм фен на този отбор, а мениджърът ми е луд привърженик. Да се надяваме, че ще можем да спечелим Серия А след 11 години“.

Джокович е фен на росонерите покрай баща си Сърджан, който се запалва по отбора през 90-те, когато в него блестят сънародниците му Деян Савичевич и Звонимир Бобан.