0

Т итла от държавното първенство по борба, класически стил в Сливен спечели Алекса Ерски, победител в тазгодишното издание на тв шоу „Игри на волята“. 

Сърбинът, който се състезава за Ботев-93 (Враца), стигна до полуфиналите без да даде точка, където се наложи над Илия Мустаков с 4:1, а в решителната схватка преодоля Петър Горняшки с 8:0. Срещите на Алекса в зала „Васил Левски“ изгледа годеницата му Елица Янкова, бронзова олимпийска медалистка от Рио 2016.

Шампион стана и борец №1 у нас за 2022 г. Кирил Милов, който триумфира при 97-килограмовите. На финала европейският шампион и сребърен медалист от световното първенство спечели без борба.

Семьон Новиков взе титла при дебюта си на държавно първенство. Натурализираният украинец постигна пет победи, като в оспорван финал при 87-килограмовите се наложи над национала Йоан Димитров. От този сезон украинецът с наш паспорт вече има право да се бори за България и на международния тепих. В кариерата си той има и две световни титли при 23-годишните.

Златото от миналата година защити чеченецът с наш паспорт Абу-Муслим Амаев, който бе обявен и за най-техничен състезател. В категория до 63 кг състезателят на ЦСКА записа три категорични победи без да даде точка на съперниците си, а на финала срази с технически туш Кристиян Бахчеванов.