0

П резидентът Световната федерация по вдигане на тежести Мохамед Джалуд и генералният секретар Антонио Урсо, както и президентът на Европейската федерация по вдигане на тежести Антонио Конфлити ще пристигна в България през следващата седмица, за да проследят предстоящото Общо събрание на Българската федерация по вдигане на тежести.

Тримата най-влиятелни души в тежката атлетика пристигат в страната по покана лично на президента на БФВТ Ариф Маджид, която той отправи към тях по време на Европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван през април.

Общото събрание на федерация ще се проведе на 31 май (сряда) от 10:00 часа при отворени врати и с абсолютна прозрачност, посочват от БФВТ.

Във вторник федерация проведе Управителен съвет, на който бяха взети важни решения за възстановяване на нормалния живот на централата.

Всички членове единодушно решиха да бъде признат Финансовият отчет за 2022 година, входиран през пролетта на 2023 година от предишното ръководство. Този отчет всъщност е и единствената положителна възможност централата да възобнови нормалния си процес.

От тук нататък следва БФВТ да подпише споразумение с Министерството на младежта и спорта за разсрочване на неправомерно изразходваните средства за изминалата 2022 година. Членовете на УС обаче така и не стигнаха до съгласие каква е причината средствата, отпуснати от държавата, да не са използвани правомерно. 

Също така федерацията се ангажира да направи споразумения за разсрочване на натрупаните дългове към външни доставчици. Сумите бяха уточнени след завършения вътрешен одит.

Паралелно БФВТ води преговори с две фирми, потенциални спонсори, с които предстои да подпише договори.