0

Н ационалът на България за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира на твърди кортове в Актобе (Казахстан) с награден фонд 15 хиляди долара. 

Поставеният под номер 4 Нестеров, който днес празнува рожден ден, постигна успех над Борис Бутулия (Сърбия) с 3:6, 6:3, 6:4 за 2:24 часа. 

В спор за място на полуфиналите българинът ще играе с квалификанта Павел Вербин (Русия).

Нестеров и Артур Кукасян (Русия) продължават и на полуфиналите на двойки, след като победиха руснаците Иван Зайцев и Антон Чехов с 6:1, 3:6, 10-7. Следващите им съперници ще бъдат Павел Вербин (Русия) и Нилс Вискер (Нидерландия). 

Междувременно нашите Янаки Милев и Антъни Генов се класираха за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставеният под номер 3 в схемата 3 Милев, който спечели титлата на друг турнир в Анталия през миналата седмица, победи Тома Фюрел (Франция) със 7:5, 3:6, 6:3 за 2:04 часа. Българинът изоставаше с пробив и 2:3 в третата решителна част, но спечели следващите четири гейма, за да триумфира с победата. 

Антъни Генов надделя над осмия в схемата и свой партньор на двойки Феликс Коруин (САЩ) с 6:7(5), 6:3, 6:1 за 2:42 часа.

В следващия кръг Милев ще има за съперник номер 6 Джузепе Ла Вела (Италия), когото победи с 6:3, 6:1 във финала на турнира през миналата седмица, а Генов излиза срещу Стефан Палоси (Румъния).

Генов и Коруин, втори поставени, ще играят по-късно днес на четвъртфиналите на двойки срещу италианците Омар Бригида и Джузепе Треска.

Източник: БТА